Overslaan naar inhoud

Circulair watergebruik op sportvelden
Bergening

Home > Beregening >  Circulair watergebruik op sportvelden

Duurzaam beheren en hergebruiken van water op kunstgrasvelden

Circulatie van water op sportvelden verwijst naar het duurzaam beheren en hergebruiken van water op kunstgrasvelden. Deze aanpak beoogt een verschuiving van traditioneel leidingwatergebruik naar een circulaire benadering, waarbij kostbaar water wordt hergebruikt en verspilling wordt geminimaliseerd.

Het slimme waterbergingssysteem, hoe werkt het?

Regenwater wordt opgevangen in een ondergronds waterbekken en vervolgens gebruikt voor de beregening van (kunst)grasvelden. Het systeem is ontworpen om autonoom te functioneren, waarbij overtollig water na beregening terugkeert naar het bekken voor hergebruik.

Een kerncomponent van circulair watergebruik op sportvelden is het innovatieve kratjessysteem dat onder kunstgrasvelden wordt toegepast. Dit systeem biedt een geavanceerde oplossing voor waterberging en hergebruik. De werking van het kratjessysteem is gebaseerd op het opvangen en opslaan van regenwater in speciaal ontworpen kratten, die strategisch onder het veld zijn geplaatst.

De kratten zijn gemaakt van duurzaam materiaal en hebben een ontwerp dat zorgt voor een optimale waterberging. Na regenval wordt het verzamelde water gebruikt voor de beregening van het kunstgrasveld. Het unieke aspect van het kratjessysteem is de flexibiliteit en aanpasbaarheid aan verschillende veldgroottes en omgevingscondities.

Dit circulaire systeem minimaliseert niet alleen de afhankelijkheid van externe waterbronnen, maar het draagt ook bij aan het verminderen van waterverspilling. Door te kiezen voor kratten met een hoog waterbergend vermogen wordt 100 procent waterberging bereikt, wat cruciaal is voor duurzaam waterbeheer op sportvelden. Daarnaast bevordert het systeem een natuurlijke koeling van het opgeslagen water, waardoor het geschikt is voor het tegengaan van bacteriële groei en het behoud van waterkwaliteit. Het kratjessysteem toont zich als een essentieel instrument voor sportverenigingen die streven naar een circulaire en verantwoorde omgang met water op hun kunstgrasvelden.

Voordelen van het systeem:

1. Duurzaamheid: Circulaire watercirculatie minimaliseert waterverspilling en vermindert de afhankelijkheid van kostbaar leidingwater, wat bijdraagt aan duurzaamheid.
2. Efficiëntie: Het gebruik van geavanceerde wateropslagsystemen, zoals krattenstelsels, zorgt voor een efficiënter waterbeheer, waardoor sportvelden optimaal kunnen worden beregend.
3. Kostenbesparing: Door hergebruik van regenwater en minimalisatie van leidingwatergebruik, kunnen sportverenigingen aanzienlijke kosten besparen op waterverbruik.  

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.