Overslaan naar inhoud

Beregening Sportvelden

Home > Beregening > Sportvelden

De juiste beregening,de beste resultaten

Om de de speelvelden, banen en renbak in optimale conditie te houden, is het van belang dat deze op een juiste manier beregend worden. Of het nu gaat om het besproeien van uw honkbalveld, golfbaan, hockeyveld of buitenbak, wij ondersteunen u in het maken van de juiste keuze voor de beregeningsinstallatie.

Voetbalveld

Perfectie in beregening van uw (kunstgras) voetbalvelden.

Hockeyveld

Snel en spectaculair hockeyspel op uw (semi-)waterveld.

Tennisbaan

Tennissen op een baan welke
in topconditie is.

Honk/softbalveld

Take me out
to the ball.

Golfbaan

Putten en chippen, precies
zoals u het gepland had.

Manege

Verhoog de prestaties
van paard en ruiter.

Hoe werkt een beregeningsinstallatie?

Een beregeningsinstallatie kan op meerdere manieren bedient worden. Wenst u bijvoorbeeld handmatig te beregenen? Met één draai aan een sleutelcontact kunt u het beregenen starten, erg handig om zo net voor een tennistoernooi het veld vochtig te maken.

Wij kunnen u ook meer zekerheid bieden over de conditie van bijvoorbeeld uw voetbalveld. Met uw tablet of smartphone kunt u namelijk de conditie van het veld of de baan checken. Als het nodig is om extra te bergenen, dan regelt u dat ter plekke met één druk op de knop.

Service en onderhoud

Maar daar houdt het niet op. Zelfs nadat de installatie in gebruik genomen is, staan wij 24/7 voor u klaar. In het geval van slijtage of onverhoopte storing heeft u een vast aanspreekpunt, zo kunnen wij u ervan verzekeren dat wij altijd zo snel mogelijk ter plekke zijn en er zo min mogelijk afgelastingen plaats hoeven te vinden

Milieubewust​

Bij de verschillende manieren van beregenen is het zelfs mogelijk om uit diverse bronnen te putten. Denk hierbij aan leiding- en slootwater, maar ook aan opgeslagen regenwater uit een bassin. U bent helemaal milieubewust bezig als u ervoor kiest om het overtollige water op te vangen en middels drainage af te laten voeren. Dit water kan opgeslagen worden en dienen als bron voor de beregeningsinstallatie.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Beregening van sportvelden: Optimaal beheer voor gezonde speelvelden

Het beregenen van sportvelden is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze gezond en klaar zijn voor intensief gebruik. Een effectief beregeningssysteem speelt een essentiële rol bij het handhaven van de juiste vochtigheidsniveaus en het leveren van de juiste hoeveelheid water aan sportvelden. Beregeningssystemen bieden een geautomatiseerde en efficiënte manier om sportvelden te beregenen en dragen bij aan optimale groei en prestaties van het gras.

Voldoende water, zelfs tijdens periodes van droogtes

Met behulp van een beregeningssysteem kunnen sportvelden op regelmatige basis worden bewaterd, ongeacht de weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat het gras voldoende water krijgt, zelfs tijdens periodes van droogte of hoge temperaturen. Een goed ontworpen en correct geïnstalleerd beregeningssysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van water over het veld, waardoor een uniforme groei van het gras wordt bevorderd.

Verschillende soorten beregeningssystemen

Beregeningssystemen voor sportvelden maken gebruik van verschillende methoden om water af te geven. Sproeiers zijn een veelgebruikte optie, waarbij water in de vorm van fijne druppels gelijkmatig over het veld wordt verdeeld. Deze sproeiers kunnen worden geprogrammeerd om op specifieke tijdstippen te activeren, waardoor de verzorging van het gras automatisch verloopt.

Het gebruik van een beregeningssysteem voor sportvelden biedt verschillende voordelen. Ten eerste draagt het bij aan een optimale groei en gezondheid van het gras, wat de kwaliteit en speelbaarheid van de velden verbetert. Bovendien helpt een goed beregeningssysteem de vorming van kale plekken en ongelijkmatige groei van het gras te voorkomen, waardoor het risico op blessures voor sporters wordt verminderd.

Waterbesparing

Naast het bevorderen van de groei van gezond gras, biedt een beregeningssysteem ook een hoge mate van efficiëntie en waterbesparing. Door het gebruik van geautomatiseerde systemen kan water nauwkeurig worden gedoseerd, waardoor verspilling wordt voorkomen. Moderne beregeningssystemen kunnen ook worden geprogrammeerd om alleen te activeren wanneer dat nodig is, gebaseerd op factoren zoals weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Dit helpt de watervoorziening te optimaliseren en bespaart kostbaar water.

Bij A1 Group begrijpen we de behoefte aan hoogwaardige beregeningssystemen voor sportvelden. We bieden een scala aan geavanceerde beregeningsoplossingen die specifiek zijn ontworpen voor de verzorging van sportgras. Onze systemen zijn efficiënt, betrouwbaar en eenvoudig te bedienen, waardoor je sportvelden in optimale conditie blijven. Of je nu een voetbalveld, tennisbaan, golfbaan of een ander type sportveld hebt, ons team van experts staat klaar om je te helpen bij het vinden van het ideale beregeningssysteem dat aan jouw specifieke eisen voldoet. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze beregeningssystemen kunnen bijdragen aan gezonde en goed onderhouden sportvelden.

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.