Overslaan naar inhoud

Beregening Manege

Home > Beregening > Sportvelden > Manege

VERHOOG PRESTATIES VAN PAARD EN RUITER.

Een goed beregende springbak is fijn voor mens en dier

Voor een manege is het beregenen van de springbak absoluut noodzakelijk. Een stevige ondergrond voorkomt dat het fijne zand gaat stuiven, leidt tot betere prestaties en minder blessures van mens en dier. Daarnaast is het erg comfortabel voor de paarden, ruiters en toeschouwers.

Wij hebben verschillende sproeisystemen ontwikkeld voor onder andere:

– binnen paardenhallen;
– buiten paardenhallen;
– paddocks;
– stapmolens.

Om te kijken welk type beregeningsinstallatie voor uw manege het beste is, komen wij graag langs om een advies op maat te geven.

Producten en technieken

Optimaal resultaat wordt bereikt als de ondergrond enigszins vochtig is, zodat het fijne zand niet opstuift. Dat houdt in dat de de beregening ’s nachts volautomatisch plaatsvindt, dit voorkomt overdag een te mulle ondergrond. Het systeem wordt uitgevoerd met oppervlakte- of bronwater en indien nodig moet het water gefilterd worden.

Voetbalvelden

Onze referenties

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

De perfecte beregening voor manegebodems

Onze installatie wordt voornamelijk in de nok van de rijhal gemonteerd. Met behulp van tandwielaandrijving beweegt de sproeiboom zich over geleidebuizen. De watertoevoer bevindt zich in een goot, zodat er geen zichtbare slangen en kabels in uw hal zijn en er geen verstrikking kan plaatsvinden. De sproeibomen worden aangepast aan het type hal en bodemtype. Als het om bouwtechnische redenen niet mogelijk is om de installatie in de nok te monteren, bieden we ook mogelijkheden voor conditionering vanaf de zijkant of voor hallen met een afgeschuinde kap.

Optimale stabiliteit en een slipvrije aandrijving

Dankzij het gebruik van hoogwaardige producten garanderen wij optimale stabiliteit en een slipvrije aandrijving. Onze beregeningsinstallatie wordt nauwkeurig afgesteld op basis van uw rijhal, waarbij we de hoefslagkering ontzien. Daarnaast stellen we de hoeveelheid water zorgvuldig af, zodat u een gelijkmatige waterverdeling over de gehele baklengte heeft en de bodem in optimale conditie blijft.

Ook sectiebesproeiing mogelijk

Unieke functies van onze beregening voor manegebodems zijn onder andere de mogelijkheid van sectiebesproeiing, waarmee u individueel de hoefslag naar uw wensen kunt besproeien. Bovendien is de installatie uitgerust met een timerrelais, zodat uw manegebodem al in goede conditie is voordat u ’s ochtends gaat trainen.

Waarom kiest u voor onze beregening voor maneges?

  • Topkwaliteit: Onze installatie wordt nauwkeurig afgesteld op uw rijhal, zodat de bodem in topconditie blijft en klaar is voor wedstrijden.
  • Sectiebesproeiing: Eenvoudig instelbare sectiebesproeiing volgens uw eigen wensen op elk gewenst tijdstip.
  • Compact en onopvallend: Onze beregening wordt geplaatst zonder opzichtige elementen in uw rijhal.
  • Eenvoudige bediening en onderhoudsarm: Onze installatie is gebruiksvriendelijk en vereist minimaal onderhoud.
  • Nederlandse fabricage: Onze installaties worden geproduceerd in Nederland en gemonteerd door vakkundige professionals, met gegarandeerde service.


Voorkom bruine aanslag

De kwaliteit van het water is erg belangrijk. Bij gebruik van bronwater moet dit vrij zijn van ijzer om bruine aanslag op de randen of paden te voorkomen. Onze uitgebreide kennis stelt ons in staat u te adviseren over de juiste waterbehandeling.

Van plan tot aanleg

Ons ervaren team verzorgt de complete beregeningsinstallatie van uw manage, vanaf het plan tot de aanleg. Vertrouw op onze expertise voor de optimale beregening van uw manegebodem. Neem vandaag nog contact met ons op voor een advies op maat en geniet van een perfect beregende manegebodem.

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.