Overslaan naar inhoud

Voetbalvelden

Home > Beregening > Sportvelden > Voetbalvelden

Bespaar kosten

Kosten besparen door beregening van uw voetbalvelden

Om uw voetbalvelden in optimale staat te houden, is beregening van de speelvelden noodzakelijk. Het niet of niet goed beregenen van de velden kan zelfs inhouden dat uw onderhoudskosten hoger uitvallen dan gewenst en dat wil niemand!

Naast besparing van de kosten zorgen wij dat uw beregeningsinstallatie zo is ingesteld dat uw velden in optimale conditie blijven. Door milieubewust te ondernemen wordt bij het installeren van uw beregeningsinstallatie rekening gehouden met het feit dat de installatie zuinig omspringt met het kwalitatief goede water dat wij in Nederland hebben. Een ander belangrijk voordeel is dat u door het behoud van hoogwaarde sportvelden afgelastingen tot een minimum kunt beperken.

Producten en technieken

Op de meeste voetbalvelden plaatsen wij volautomatische beregeningsinstallaties met pop-up sproeiers. Het aantal sproeiers kan variëren van 8 tot 27 sproeiers per voetbalveld. In de ontwerpfase worden alle mogelijkheden toegelicht en wordt u meer verteld over het Toro TriComm systeem.

Kunstgrasveld beregenen

Ons advies is om ook uw kunstgrasveld te beregenen, voornamelijk met het doel om de spelers van uw voetbalteam te sparen. Een goed beregend voetbalveld van kunstgras zorgt namelijk voor een betere balcirculatie en voor minder wrijving.

Voetbalvelden

Onze referenties

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Sproeiers

Er zijn verschillende soorten sproeiers die worden gebruikt in beregeningssystemen voor voetbalvelden. De keuze van de juiste sproeier hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het veld, de beschikbare waterdruk en het type gras dat wordt gebruikt.

Een van de meest voorkomende sproeiers voor voetbalvelden is de roterende sproeier. Deze sproeier heeft een roterende kop die water in een rond patroon spuit. Dit type sproeier is zeer efficiënt en kan grote gebieden snel beregenen.

Er zijn ook sproeiers met een middellange afstand, zoals grote cirkelsproeiers of sproeiers met een lange afstand, zoals rechthoekige sproeiers of lijnsproeiers. Deze sproeiers zijn geschikt voor gebieden met een lagere waterdruk of voor het beregenen van afgelegen gebieden op het voetbalveld.

Daarnaast zijn er sproeiers die speciaal zijn ontworpen voor het beregenen van specifieke gebieden op het voetbalveld, zoals de doelgebieden of de middencirkel. Deze sproeiers hebben vaak een speciaal patroon om water te geven aan deze gebieden op een efficiënte manier. Het is belangrijk om de juiste sproeier te kiezen voor uw voetbalveld om ervoor te zorgen dat het veld op een efficiënte manier wordt beregend zonder water te verspillen.

Als u twijfelt over welke sproeier het beste is voor uw veld, kunt u ons altijd om advies vragen.

Kunstgras sproeien

Het beregenen van kunstgrasvoetbalvelden vereist enige aanpassing ten opzichte van het beregenen van natuurlijk gras, omdat kunstgras een synthetisch materiaal is en daarom andere behoeften heeft.

Ten eerste is het belangrijk om te onthouden dat kunstgras voetbalvelden meestal vaker beregend worden dan natuurlijk gras. Vaak wordt het veld nog even voor de wedstrijd beregend.

Het is ook belangrijk om het kunstgras niet te overspoelen, omdat dit kan leiden tot drainageproblemen en kan bijdragen aan de veroudering van het kunstgras. Het is daarom aan te raden om de beregeningssessies kort te houden en het kunstgras tijd te geven om het water op te nemen voordat u verder gaat met beregenen.

Als u twijfelt over welke sproeier het beste is voor uw kunstgras voetbalveld, kunt u ons altijd om advies vragen.

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.