Overslaan naar inhoud

Waterbehandeling voor optimale beregening

Home > Beregening >  Waterbehandeling voor optimale beregening

Geavanceerde Waterbehandelings-oplossingen

Het streven naar het beste water voor je tuin is begrijpelijk. Echter, grondwater uit een bron kan een te hoge concentratie ijzer bevatten, wat roestuitslag kan veroorzaken op straatwerk, tegels, muren en beplanting. Bovendien kan overtollig ijzer schadelijk zijn voor beregeningsinstallaties, waarbij leidingen verstopt kunnen raken. A1 Group biedt geavanceerde waterbehandelingsoplossingen, met name ontworpen voor ontijzering van grondwater en ter bescherming van beregeningsinstallaties.

Voordelen van waterbehandeling:

1. Super Schoon Grondwater:
Onze waterbehandelingssystemen garanderen dat het grondwater dat door de beregeningsinstallatie wordt gepompt van topkwaliteit is.

2. Geen Roestaanslag:
Roestuitslag behoort tot het verleden, wat resulteert in een esthetisch aantrekkelijke omgeving zonder de negatieve impact van roest.

3. Optimale Werking & Langere Levensduur:
Voorkom verstoppingen en behoud de optimale werking van uw beregeningsinstallatie, wat leidt tot een langere levensduur van de apparatuur.

4. Eenvoudige Integratie:
Onze waterbehandelingsoplossingen kunnen naadloos worden geïntegreerd in het totale beregeningssysteem, waardoor het beheer eenvoudig en effectief wordt.

Wanneer is waterbehandeling aan te raden?

Een ontijzeringsinstallatie is aan te raden als het grondwater een te hoge ijzerconcentratie bevat. Na de aanleg van de bron analyseren we het grondwater op de ijzerwaarde. Op basis van deze analyse en het type pomp adviseren wij de meest geschikte ontijzeringsinstallatie.

Werking van de ontijzeringsinstallatie:

Onze ontijzeringsinstallatie bestaat uit drie cruciale onderdelen: de harskern, het zoutreservoir en de besturingscomputer. Geplaatst achter de perszijde van de pomp tussen het leidingwerk, filtert de harskern ijzerdeeltjes uit het vers opgepompte grondwater. Het behandelde water verlaat de harskern en kan vervolgens veilig gebruikt worden voor beregening. Het zoutreservoir speelt een essentiële rol bij het spoelen van de harskern om alle gefilterde deeltjes los te maken, die vervolgens worden afgevoerd naar het riool.

Onderhoud van de ontijzeringsinstallatie:

Een regelmatig onderhoudsschema is van cruciaal belang voor een optimale werking van de ontijzeringsinstallatie en het beregeningssysteem. A1 Group staat klaar om periodiek onderhoud uit te voeren, waarbij we de volledige installatie controleren en ervoor zorgen dat alle af- en instellingen correct zijn. Kies voor A1 Group voor geavanceerde waterbehandeling die de prestaties van uw beregeningssysteem optimaliseert en de levensduur van uw apparatuur verlengt.”

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.