Overslaan naar inhoud

Waterontharding voor bedrijven

Home > Beregening >  Waterbehandeling voor optimale beregening > Waterontharding voor bedrijven

Op maat gemaaktewateronthardingssystemen

Bij A1 Group begrijpen we dat kalk in uw water een aanzienlijk probleem kan vormen voor uw watervoorziening in bedrijfsomgevingen. Wij bieden op maat gemaakte wateronthardingssystemen die zijn afgestemd op uw specifieke watervraag en toepassing.

Ons team is goed bekend met de gevolgen van hard water voor uw systemen, en we hebben altijd de juiste oplossingen paraat. Of het nu gaat om de productieomgeving, parken, sportvelden of andere bedrijfssectoren, wij begrijpen de impact van kalkafzetting en bieden doeltreffende oplossingen.

Waarom water ontharden?

Onthard water voorkomt kalkafzettingen en verstoppingen, wat de prestaties van uw apparatuur aanzienlijk verbetert. Hierdoor worden onderhouds- en reparatiekosten verlaagd en wordt de levensduur van de apparatuur verlengd.

1. Verhogen productie-efficiëntie:

In sectoren waar waterkwaliteit cruciaal is, biedt waterontharding aanzienlijke voordelen. Het gebruik van onthard of zacht water in productieprocessen verbetert vaak de productkwaliteit en verhoogt de productie-efficiëntie, terwijl de kosten worden verlaagd.

2. Verlaging kosten:

Waterontharding voor bedrijfsmatig gebruik kan leiden tot besparingen op waterverbruik, energiekosten en chemicaliën. Onthard water vereist minder of zelfs geen reinigingsmiddelen, wat resulteert in een verminderd verbruik van deze producten.

3. Verbeteren duurzaamheid:

Bovendien draagt waterontharding bij aan het behalen van duurzaamheidsdoelen van bedrijven. Door waterverbruik te optimaliseren en energie-efficiëntie te verbeteren, verminderen bedrijven hun milieu-impact en versterken ze hun maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Onderhoud en reparatie

Naast het leveren van wateronthardingssystemen, zijn wij gespecialiseerd in het onderhoud en de reparatie van de meeste merken en types waterontharders. Onze systemen zijn gebruiksvriendelijk en vereisen beperkt maar noodzakelijk onderhoud, afhankelijk van de waterbron en het waterverbruik.

Hoe werken waterontharders?

Een waterontharder bevat een cilinder met harsbolletjes die natrium-ionen dragen. Wanneer water door de wisselaar stroomt, ruilen calcium en magnesium hun plaats in voor natrium. Dit resulteert in zacht, kalkvrij water dat uit de waterontharder stroomt. Het proces is eenvoudig maar effectief, waardoor bedrijven kunnen genieten van de voordelen van kalkvrij water in hun processen.

Waterontharders van hoge kwaliteit voor bedrijven

A1 Group staat bekend om het leveren en installeren van hoogwaardige waterontharders, geschikt voor diverse toepassingen. De experts van A1 Group adviseren bedrijven graag over de juiste capaciteit en uitvoering voor hun specifieke behoeften. Daarnaast biedt het bedrijf gespecialiseerde onderhouds- en reparatiediensten voor verschillende merken en typen waterontharders, van kleine bedrijfskeukens tot grote industriële installaties.

Kostenbesparing en milieubewust ondernemen

Voor ondernemers is het gebruik van waterontharders een strategische zet om kosten te verminderen en milieubewust te ondernemen. Hard water kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen, zoals onderhoud van machines en het gebruik van filters in machineparken. Door kalkvorming te voorkomen, vermindert een waterontharder de behoefte aan dure demineralisatieprocessen en het gebruik van schadelijke chemicaliën, wat niet alleen kosten bespaart, maar ook bijdraagt aan een duurzamer bedrijfsmodel.

Waterontharders voor grootverbruikers

Voor bedrijven met aanzienlijke waterbehoeften is het raadzaam om te investeren in waterontharders die speciaal zijn ontworpen voor grootverbruik. Deze systemen kenmerken zich door een hoge capaciteit (tot 68 liter per keer), een snelle verwerkingssnelheid en de mogelijkheid om het natriumgehalte nauwkeurig in te stellen.

Overheidssteun bij aanschaf

Ondernemers kunnen profiteren van overheidssteun bij de aanschaf van een waterontharder. Belastingvoordelen, zoals de mogelijkheid om de BTW terug te vorderen en de aanschafkosten als investering op te voeren bij de jaarlijkse belastingaangifte, maken de investering nog aantrekkelijker.

Prijsinformatie voor zakelijke waterontharders

Bij A1 Group zijn diverse zakelijke waterontharders beschikbaar, met prijzen variërend afhankelijk van de capaciteit en specificaties. Het vergelijken van offertes is een slimme manier om de meest geschikte en kosteneffectieve oplossing voor jouw bedrijf te vinden.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.