Overslaan naar inhoud

Waterontijzering

Verlaag deijzerconcentratie

Een ontijzeringsinstallatie is aan te raden als het grondwater een te hoge ijzerconcentratie bevat. Na de aanleg van de bron analyseren we het grondwater op de ijzerwaarde. Op basis van deze analyse en het type pomp adviseren wij de meest geschikte ontijzeringsinstallatie.

 

Werking van de ontijzeringsinstallatie:

Onze ontijzeringsinstallatie bestaat uit drie cruciale onderdelen: de harskern, het zoutreservoir en de besturingscomputer. Geplaatst achter de perszijde van de pomp tussen het leidingwerk, filtert de harskern ijzerdeeltjes uit het vers opgepompte grondwater. Het behandelde water verlaat de harskern en kan vervolgens veilig gebruikt worden voor beregening. Het zoutreservoir speelt een essentiële rol bij het spoelen van de harskern om alle gefilterde deeltjes los te maken, die vervolgens worden afgevoerd naar het riool.

Onderhoud van de ontijzeringsinstallatie:

Een regelmatig onderhoudsschema is van cruciaal belang voor een optimale werking van de ontijzeringsinstallatie en het beregeningssysteem. A1 Group staat klaar om periodiek onderhoud uit te voeren, waarbij we de volledige installatie controleren en ervoor zorgen dat alle af- en instellingen correct zijn. Kies voor A1 Group voor geavanceerde waterbehandeling die de prestaties van uw beregeningssysteem optimaliseert en de levensduur van uw apparatuur verlengt.”

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.