Skip to content

Zandfilter

Home > Irrigation >  Zandfilter

Verwijder vaste vuildeeltjesuit water

Een zandfilter is een essentieel waterfiltratiesysteem dat wordt gebruikt om vaste vuildeeltjes uit water te verwijderen. Het systeem bestaat uit een cilindrische tank gevuld met een speciaal filtermedium, zoals zand of glas. Het water stroomt door het filtermedium, waarbij vuil en onzuiverheden worden opgevangen, zodat schoon water terugkeert in het systeem.

Soorten UDI Zandfilters

Verticale UDI zandfilter De verticale UDI zandfilters bevatten een filterbodem met demontabele kunststof filterdoppen. Dankzij de mangaten is inspectie en zandwisseling eenvoudig uit te voeren. Doordat de pijpenconstructie ontbreekt, wordt het zandbed volledig benut, wat resulteert in een hoge filtersnelheid en een uitstekend filterresultaat.

Horizontale UDI zandfilter

Deze filters beschikken over twee rijen filterdoppen die gemonteerd zijn op een centrale laagliggende pijp. Het filterbed heeft hierdoor een redelijke dikte en een relatief groot oppervlak, wat zorgt voor een efficiënte filtratie.

UDI Filterketels

UDI filterketels hebben een verhoogd filterbed met demontabele filterdoppen, wat zorgt voor meer contacttijd met het medium. Dit verhoogt de capaciteit van de filtratie aanzienlijk. Alle UDI filters zijn voorzien van een speciale laag zinkfosfaat voor bescherming tegen roestvorming van binnenuit. Daarna wordt een speciale coating aangebracht en in de oven uitgehard. Dit zeven-stappen-proces zorgt voor een perfecte coating en optimale bescherming.

Voordelen van UDI zandfilters

  • Efficiënte filtratie: De geavanceerde constructie van de UDI zandfilters zorgt voor een hoge filtersnelheid en een effectief resultaat.
  • Gemakkelijk pnderhoud: Dankzij de demontabele filterdoppen en mangaten is inspectie en onderhoud eenvoudig.
  • Duurzaamheid: De speciale zinkfosfaatlaag en coating beschermen de filters tegen roest en zorgen voor een lange levensduur.
  • Automatisch terugspoelen: Het automatische terugspoelsysteem voorkomt verstopping en verlengt de levensduur van het filter.

Onderhoud van zandfilters

Regelmatige controle en onderhoud van zandfilters zijn cruciaal om een lange levensduur en optimale werking te garanderen. Zorg ervoor dat het zandfilter regelmatig wordt teruggespoeld om opgehoopt vuil te verwijderen. Dit proces voorkomt drukopbouw in het filter en zorgt ervoor dat het water efficiënt blijft stromen. Contacteer ons Heeft u vragen over welk zandfilter het beste bij uw situatie past? Onze specialisten staan klaar om u te helpen met het juiste advies. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor installatie door onze ervaren monteurs.

Curious about how we can help you?

Ask for advice

We use a 24/7 service to provide you with the best possible service in emergency situations. Call us at +31 (0)174 752 550.