Overslaan naar inhoud

Scherming
Tuinbouw

Home > Scherming

Het licht en de temperatuur in uw kas regelen

Allesbepalend voor uw teelt is het regelen van de juiste temperatuur en de hoeveelheid licht dat wordt toegelaten. Uw teelt moet in de juiste condities groeien en dit heeft alles te maken met de juiste scherminstallatie. A1 Group is leverancier en installateur van diverse horizontale scherminstallaties en verticale scherminstallaties.

Horizontale scherming

Uw kas voorzien van een horizontale scherminstallatie van A1 Group.

Verticale scherming

Licht en temperatuur van binnen en buiten optimaliseren met verticale scherming.

Renovatie

Wereld wijdt renoveert de A1 Group alle soorten en type bestaande Scherm installaties.

Buiten schermen

De warmte van buitenaf weren en de temperatuur in de kas verlagen tot enkele graden.

Insectengaas

Insecten weert u uit uw kas met insectengaas van A1 Group. Zo kunnen de ramen open blijven.

VSV systemen

Intrekken en vervangen van schermdoeken minder tijdrovend en risicovol.

Scherming

Onze referenties

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Scherming in de tuinbouw

Scherming in de tuinbouw speelt een cruciale rol bij het creëren van de ideale groeiomstandigheden voor gewassen. Met behulp van verschillende schermingsmethoden kunnen telers de hoeveelheid licht, warmte, vochtigheid en luchtcirculatie reguleren.

Horizontale scherming

Horizontale scherming is een veelgebruikte techniek in de tuinbouw. Hierbij wordt een horizontaal scherm boven het gewas geplaatst om de lichtinval te reguleren. Dit type scherming wordt voornamelijk gebruikt om overmatig zonlicht te filteren, waardoor de temperatuur in de kas wordt verlaagd en de gewassen worden beschermd tegen oververhitting. Bovendien kan horizontale scherming ook helpen bij het verminderen van energieverbruik door warmteverlies te beperken.

Verticale scherming

Verticale scherming wordt gebruikt om de zijwanden van de kas te bedekken. Hierdoor kan de tuinder de lichtinval, temperatuur en luchtcirculatie beter beheersen. Verticale schermen worden vaak gebruikt om schaduw te creëren, de temperatuur te reguleren en de privacy te waarborgen.

Renovatie van schermen

Na verloop van tijd kunnen schermen in de tuinbouw hun effectiviteit verliezen of beschadigd raken. Renovatie van schermen omvat het repareren of vervangen van oude schermdoeken, het verbeteren van de structuur en het upgraden van het schermingssysteem. Door tijdig renovatie uit te voeren, kunnen tuinders de prestaties van hun schermingssysteem optimaliseren en de gewenste groeiomstandigheden handhaven.

Buitenschermen

Met een buitenscherminstallatie kan de warmte van buitenaf geweerd worden en kan de temperatuur in de kas tot enkele graden worden verlaagd. Hierdoor is het mogelijk voor de teler minder te ventileren, waarmee het energie verbruik gereduceerd kan worden. Daarnaast is een buitenscherm zeer flexibel ten opzichte van krijt en kan de teler altijd op tijd reageren op de wisselende weersinvloeden.

Insectengaas

Insectengaas, is een specifiek type scherming dat wordt gebruikt om gewassen te beschermen tegen schadelijke insecten. Het fijnmazige gaas voorkomt dat insecten de gewassen binnendringen en schade aanrichten. Het biedt een natuurlijke en milieuvriendelijke methode om gewassen te beschermen zonder het gebruik van pesticiden.

VSV-systemen

VSV (Valk Screen Vision) systemen worden gebruikt om de kasklimaatcondities te beheersen. Doordat het schermdoek direct in het profiel wordt getrokken, is het aanbrengen van doekclips overbodig. Werkzaamheden tussen het gewassen op grote hoogte worden hiermee tot een minimum beperkt. Naast snel, schoon en veilig, is het systeem ook flexibel. Het is geschikt voor elk doektype.

Uiteindelijk speelt scherming een essentiële rol in de moderne tuinbouw. Het stelt tuinders in staat om optimale groeiomstandigheden te creëren en de productiviteit en kwaliteit van hun gewassen te verbeteren. Of het nu gaat om horizontale scherming, verticale scherming, renovatie van schermen, buitenschermen, insectengaas of VSV-systemen; elke vorm van scherming biedt unieke voordelen en toepassingen. Door het juiste type scherming te kiezen en deskundig advies in te winnen, kunnen tuinders de gewenste resultaten behalen en succesvolle oogsten realiseren in de tuinbouw.

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.