Overslaan naar inhoud

Horizontale scherming
Tuinbouw

Home > Scherming > Horizontale scherming

Uw kas voorzien van eenhorizontale scherminstallatie

Uw teelt is beïnvloedbaar door de temperatuur en het licht in uw kas. De temperatuur en tevens lichtinval is te reguleren met een horizontale scherminstallatie. De temperatuur van buitenaf kan invloed hebben op uw teelt, daarom is het van belang dat de temperatuur in de kas op een continu niveau is.

Energie scherminstallatie

Om het energie verbruik in de kas te reduceren wordt er veelal gewerkt met energie scherm installaties. Deze schermen zijn er in verschillende variaties, zeer transparante om toch maximaal daglicht binnen te laten, en wat diffusere varianten om toch de scherpste instraling weg te kunnen schermen. Deze varianten zijn ook prima in combinatie onder elkaar toe te passen, voor zowel het beperken van zoninstraling als een hogere energie besparing.

Scherm-installatie

Scherminstallatie

Een diffuus lichtbeeld en of schaduw creëert u met een horizontale scherminstallatie boven uw teelt. Het hoeveelheid lichtinval in de kas is belangrijk voor het groeien en bloeien van de teelt. Daarnaast zijn er ook open klimaat doeken beschikbaar, wat resulteert in een koeler klimaat in de kas. Deze schermdoeken creëren een gelijkmatiger klimaat/ lichtbeeld voor in uw kas, wat uiteindelijk resulteert in een gelijkmatige groei van het gewas.

Verduistering schermen

Met verduistering schermen creëert de kweker maximale controle over de cyclus van dag en nacht, waardoor het mogelijk is jaarrond te telen met een optimale en constante kwaliteit.Daarnaast bieden deze schermen ook een zeer hoge energie besparing.

Licht reductie schermen

De regelgeving rond het gebied van lichtuitstoot wordt wereld wijd steeds strenger. Tegenwoordig is dit type scherm niet meer weg te denken uit de belichte teelt door natuurlijk de wettelijke regelgeving die inhoud dat de lichtuitstoot beperkt dient te worden, daarnaast is het ook uitermate geschikt is door zijn hoge energie besparingswaarde.

Horizontale scherming

Onze referenties

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Horizontale schermen zijn een uitstekende oplossing om het licht en de temperatuur in uw kas te reguleren. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en kunnen op afstand worden aangestuurd, zodat u altijd de juiste omstandigheden kunt creëren voor uw gewassen.

Met horizontale schermen kunt u ook energie besparen door het licht en de warmte beter te reguleren. Dit leidt niet alleen tot lagere energiekosten, maar ook tot een lagere CO2-uitstoot.

Daarnaast zijn horizontale schermen ook een duurzame oplossing, mits deze naar juistheid geselecteerd zijn. Dit maakt ze de perfecte keuze voor elke teler die op zoek is naar een efficiënte manier om het binnenklimaat te reguleren.

Kortom, als u op zoek bent naar een manier om het binnenklimaat in uw kas te optimaliseren en tegelijkertijd energie te besparen, dan zijn horizontale schermen de perfecte oplossing. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over hoe we u kunnen helpen de perfecte horizontale schermen voor uw kas te selecteren.

Voordelen van Horizontale schermen:
  • Horizontale schermen werken door het licht en de warmte in de kas te reguleren. Ze laten het zonlicht door wanneer het nodig is, en blokkeren het wanneer het te heet of te fel is. Dit helpt om het binnenklimaat te stabiliseren en te optimaliseren voor de groei van gewassen.
  • Horizontale schermen zijn gemakkelijk te bedienen en kunnen op afstand worden aangestuurd door middel van de klimaat computer. Dit betekent dat u altijd de juiste omstandigheden voor uw gewassen kunt creëren, ongeacht waar u bent.
  • Horizontale schermen kunnen ook helpen om energie te besparen, omdat ze het licht en de warmte beter reguleren. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een lagere CO2-uitstoot.
  • Horizontale schermen zijn gemaakt van duurzame materialen en hebben een lange levensduur, wat ze tot een duurzame oplossing maakt voor het reguleren van het binnenklimaat in de kas.
  • Horizontale schermen zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen, dus het is belangrijk om te overwegen welk type het beste bij uw kas past. Neem contact op met een specialist om te helpen bij het maken van de juiste keuze

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.