Overslaan naar inhoud

Lichtreductie schermen
Tuinbouw

Home > Scherming > Horizontale scherming > Lichtreductie schermen
Lichtreductieschermen zijn een belangrijk onderdeel van de teeltsector en worden steeds meer vereist vanwege de strengere regelgeving op het gebied van lichtuitstoot. Deze schermen garanderen een perfecte afscherming van het licht, tot 99% volgens sommige leveranciers, en dragen daarmee bij aan een efficiëntere teelt door het beperken van energieverlies en het handhaven van een stabiel klimaat in de kas.  

Wetgeving

Als de verlichting in een kas als assimilatiebelichting wordt gebruikt, moet er afscherming aanwezig zijn. De mate van afscherming hangt af van de verlichtingssterkte van de lampen. Bij een verlichtingssterkte van 15.000 lux of meer moet de afscherming van zonsondergang tot zonsopgang 98% zijn, terwijl bij een verlichtingssterkte tot 15.000 lux de afscherming in de donkerteperiode 98% moet zijn en in de nacht 74%.  

Uitzonderingen

Als de teler alleen overdag assimilatiebelichting toepast hoeft hij geen lichtscherminstallatie in zijn kas te hebben. Het bevoegd gezag kan echter een lager percentage vaststellen, afhankelijk van de verlichtingssterkte van de lampen. Het is belangrijk op te merken dat afscherming alleen verplicht is als de verlichting in de kas als assimilatiebelichting wordt gebruikt. Als de inrichtinghouder dit niet kan aantonen, is er geen verplichting tot afscherming.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.