Overslaan naar inhoud

Verduistering schermen
Tuinbouw

Home > Scherming > Horizontale scherming > Verduistering schermen
Voor het bevorderen van de groei en bloei van bepaalde planten, is het mogelijk om de daglengte te manipuleren. Voor bijvoorbeeld het produceren van een chrysant, kan men tijdens de zomer verduisteringschermen en tijdens de winter verlichting met een lage intensiteit gebruiken. Het doel van verduisteringschermen is om de daglengte te verkorten door licht van buiten te blokkeren.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten schermdoeken die hiervoor worden gebruikt, waaronder bandjesschermen, folies en geweven kunststoffen. Deze schermen zijn meestal wit of gealuminiseerd aan de bovenkant om licht te reflecteren en zwart aan de onderkant om verduistering te bevorderen. Veel schermleveranciers raden aan om een dubbel scherm te gebruiken voor de beste verduistering. Het gebruik van schermen om de daglichtperiode te verkorten kan op warme en zonnige dagen echter problemen veroorzaken, omdat de temperatuur in de kas stijgt, zelfs met volledig geopende luchtramen.

Bespaar jaarlijks 20 tot 30% aan energie

Verduisteringschermen zijn een uitstekende manier om energie te besparen. Ze zijn bijna lichtdicht en kunnen tot 80% energie besparen, afhankelijk van een aantal factoren. Bij het gebruik van een beweegbaar verduisteringscherm en goede kierafdichting, kan men door de “donkere” uren en cyclische perioden te benutten, jaarlijks tussen 20-30% energie besparen. Bij het gebruik van een dubbel scherm, is de energiebesparing nog hoger.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.