Overslaan naar inhoud

Insectengaas
Tuinbouw

Home > Scherming > Insectengaas

Insecten weert u uit uw kasmet insectengaas

Uw teelt beschermen tegen invloeden van buitenaf via de luchtramen in de kas. Uw teelt kan door middel van ongewenste insecten beschadigd worden. Het is belangrijk om de ongewenste insecten buiten uw kas te houden. Echter is het openen van de luchtramen belangrijk voor een optimaal klimaat in de kas.

Door in de luchtramen een harmonica insectengaas te plaatsen worden de insecten geweerd. Wanneer de ramen openen en sluiten wordt het harmonica insectengaas opgevouwen en neemt dit weinig ruimte in beslag qua lichtinval. Het insectengaas valt volledig in het luchtraam en wordt vaak toegepast bij biologische teelt en zaadteelt.

Insectengaas

Onze referenties

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Insectengaas voor de tuinbouw

Insectengaas is een essentieel onderdeel geworden in de tuinbouwsector als een effectieve methode om gewassen te beschermen tegen schadelijke insecten.

Insectengaas, ook bekend als insecten-werend gaas of insectennet, is een fijnmazig netwerk dat wordt gebruikt om gewassen te beschermen tegen insectenplagen. Het gaas is gemaakt van duurzaam materiaal zoals polyethyleen en heeft kleine openingen die voorkomen dat insecten de gewassen binnendringen, terwijl ze nog steeds de doorgang van licht, lucht en water mogelijk maken.

Bescherming tegen schadelijke insecten

Een van de belangrijkste voordelen van insectengaas is het vermogen om gewassen te beschermen tegen schadelijke insecten. Insecten zoals bladluizen, witte vlieg, trips en rupsen kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan gewassen door zich te voeden met de bladeren, bloemen of vruchten. Insectengaas vormt een fysieke barrière die deze insecten buiten houdt en voorkomt dat ze zich voeden met de gewassen. Hierdoor kunnen tuinders de insecticiden en pesticiden verminderen, waardoor een meer milieuvriendelijke en duurzame teeltpraktijk wordt bevorderd.

Bescherming tegen ziektes

Bovendien beschermt insectengaas de gewassen ook tegen ziektes die door insecten worden overgedragen. Sommige insecten kunnen virussen, bacteriën en schimmels verspreiden die schadelijk zijn voor planten. Door het gebruik van insectengaas kunnen tuinders het risico op dergelijke ziektes verminderen en de gezondheid en productiviteit van hun gewassen verbeteren.

Verschillende toepassingen

Insectengaas kan op verschillende manieren worden toegepast in de tuinbouw, afhankelijk van de specifieke behoeften en gewassen. Het kan worden gebruikt om volledige kassen of tunnels te bedekken, waarbij het gaas strak wordt gespannen over een metalen of houten frame. Het kan ook worden gebruikt om individuele plantbedden of rijen gewassen te beschermen, waarbij het gaas als een beschermende omheining rond de gewassen wordt geplaatst.

Opkweek

Naast het beschermen van gewassen in de tuinbouw, wordt insectengaas ook gebruikt in de opkweek van jonge planten. Het voorkomt dat insecten de zaden aantasten en jonge planten beschadigen, waardoor een gezonde start van de teelt wordt gegarandeerd.

Het gebruik van insectengaas in de tuinbouw biedt talloze voordelen, waaronder bescherming tegen schadelijke insecten, vermindering van het gebruik van insecticiden en pesticiden, beheersing van klimatologische omstandigheden en verbetering van de plantgezondheid en productiviteit. Het is een waardevol hulpmiddel geworden voor tuinders over de hele wereld die streven naar duurzame en succesvolle teeltpraktijken. Door het implementeren van insectengaas kunnen tuinders hun gewassen effectief beschermen en een gezonde oogst realiseren.  

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.