Overslaan naar inhoud

Watertechniek Tuinbouw

Home > Watertechniek Tuinbouw

De beste waterinstallatievoor uw teelt

Water is onmisbaar voor uw teelt, waarbij het van belang is dat uw teelt de juiste toevoer van water krijgt. De afgelopen jaren hebben wij diverse grote projecten voorzien van complete watertechnische installaties, die onder andere bestaan uit watergeefunits, vloeibare meststoffenopslag, wateropvang, waterbehandelingunits, eb- en vloed systemen, watergeefsystemen en tuinberegening.

Bij A1 Tuinbouwtechniek hebben wij de kennis in huis om u een advies te geven over de juiste watertechniek. Wij zijn uw leverancier en installateur voor uw: pompen en waterunits, wateropslag, vloeibare meststoffeninstallaties, watergeefsystemen en tuinberegening installaties.

Jouw probleem, onze uitdaging

Onze oplossingen

Pompen en waterunits

De juiste gefiltreerde hoeveelheid water vanuit de waterunits naar uw teelt!

Watergeefsystemen

Uw gewas beregenen met een installatie van A1 kwaliteit.

Wateropslag

Voldoende wateropslag om uw gewas te beregenen.

Vl. meststoffeninstallatie

Het water op smaak brengen
met een vloeibare meststoffeninstallatie
van A1 Group.

Waterbehandeling

Niet alleen gietwater, maar ook water in de systemen zorgen ervoor dat de gewassen goed groeien.

Nevelinstallatie

Naast bouwstof en transportmiddel is het koelen van de plant door verdamping een belangrijke functie van het water.

Watertechniek tuinbouw

Onze referenties

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Watertechniek in de tuinbouw: Efficiënte wateroplossingen voor optimale groei

 

In de moderne tuinbouwsector speelt watertechniek een cruciale rol bij het bereiken van optimale groei- en productieresultaten. Het efficiënt beheren en gebruiken van waterbronnen is van essentieel belang om de behoeften van planten te vervullen en tegelijkertijd duurzaamheid en kostenefficiëntie te waarborgen. Verschillende subcategorieën van watertechniek, zoals pompen en waterunits, watergeefsystemen, wateropslag, vloeibare meststoffeninstallaties, waterbehandeling en nevelinstallaties, dragen bij aan een geïntegreerd watervoorzieningssysteem in de tuinbouw.

 

Pompen en waterunits

Pompen vormen de ruggengraat van elk watervoorzieningssysteem in de tuinbouw. Ze worden gebruikt om water uit wateropslagsystemen te pompen. Waterunits spelen een cruciale rol bij het regelen van de waterstroom en het leveren van de juiste hoeveelheid water op het juiste moment aan de planten. Ze bieden ook filtratie, temperatuurregeling en waterbehandelingsopties om de waterkwaliteit te waarborgen.

 

Watergeefsystemen

Watergeefsystemen spelen een belangrijke rol bij het efficiënt en nauwkeurig leveren van water aan de planten. Drip-irrigatie, beregeningssystemen en capillaire matting zijn enkele voorbeelden van watergeefsystemen die worden gebruikt in de tuinbouw. Deze systemen zorgen voor een gerichte watertoevoer naar de wortelzone van de planten, minimaliseren waterverlies en bevorderen een gelijkmatige groei en ontwikkeling.

 

Wateropslag

Wateropslag is essentieel om een constante watervoorziening te waarborgen, vooral in droge periodes. Wateropslagsystemen zoals bassins, tanks of silo’s worden gebruikt om regenwater, gezuiverd afvalwater of bronwater op te slaan. Deze systemen helpen de beschikbaarheid van water te vergroten en verminderen de afhankelijkheid van externe bronnen.

 

Vloeibare meststoffeninstallaties

Vloeibare meststoffeninstallaties worden gebruikt om gecontroleerd voedingsstoffen aan het irrigatiewater toe te voegen. Door vloeibare meststoffen nauwkeurig te doseren en toe te passen, kunnen planten de juiste voedingsstoffen opnemen op het juiste moment. Dit draagt bij aan een optimale groei, ontwikkeling en opbrengst van gewassen.

Waterbehandeling

Waterbehandelingssystemen worden gebruikt om onzuiverheden, zoals sedimenten, bacteriën, schimmels en opgeloste stoffen, uit het irrigatiewater te verwijderen. Waterbehandelingstechnieken zoals filtratie, desinfectie en pH-regulatie verbeteren de waterkwaliteit, beschermen de planten tegen ziekten en optimaliseren de opname van voedingsstoffen.

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.