Overslaan naar inhoud

Nevelinstallatie
Tuinbouw

Home > Watertechniek tuinbouw > Nevelinstallatie
Nevelinstallatie tuinbouw

Optimalisatie van deluchtvochtigheid

Planten bestaan voor 80-90% uit water. Naast bouwstof en transportmiddel is het koelen van de plant door verdamping een belangrijke functie van dit water. Een hogedruknevelsysteem draagt zorg voor optimalisatie en een precieze(re) afstelling van de luchtvochtigheid en temperatuur, waardoor u beter in staat bent de vochtopname door het blad van de gewassen te sturen. Tevens treedt een reducering van het watergebruik ten opzichte van de dakberegening op. Al het vernevelde water verdampt in de kas. Hierdoor kan op een energiezuinige manier gekoeld worden.

Nevelinstallatie

Onze referenties

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Nevelinstallatie voor de tuinbouw

Nevelinstallaties zijn een uitstekende manier om de groei van planten te bevorderen binnen de tuinbouw. Door het nevelen van water kunnen planten de juiste hoeveelheid vocht opnemen om te bloeien en te groeien. Dit is vooral nuttig in gebieden met een droog klimaat of voor planten die extra vocht nodig hebben om te overleven.

Nevelinstallaties zijn ook energie-efficiënt en kostenbesparend, omdat ze minder water verbruiken dan traditionele irrigatiesystemen. Bovendien kunnen ze eenvoudig worden aangepast aan de specifieke behoeften van de planten, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan gewassen.

Als u op zoek bent naar een manier om de groei van uw planten te bevorderen en tegelijkertijd water en energie te besparen, dan zijn nevelinstallaties een uitstekende keuze. Ze zijn gemakkelijk te installeren en onderhouden, en bieden een effectief middel om uw tuinbouwbedrijf te laten floreren.

De verschillende types nevelinstallaties

Er zijn verschillende soorten nevelsystemen die gebruikt kunnen worden in de tuinbouw, elk met hun eigen specifieke kenmerken en voordelen. Zo zijn er nevelinstallaties die gebruik maken van spuitkoppen of sproeiers om water over de planten te verdelen. Deze systemen zijn vaak goedkoper om te installeren, maar ze kunnen minder efficiënt zijn omdat het water soms kan verdampen voordat het de wortels van de planten bereikt.

Een ander populair nevelsysteem is het mistsysteem. Dit systeem maakt gebruik van een fijne nevel van water die over de planten wordt verneveld. Dit systeem is vooral effectief voor planten die een hoge luchtvochtigheid nodig hebben, zoals orchideeën.

Afhankelijk van uw specifieke tuinbouwbehoeften, kan een van deze nevelsystemen de beste keuze zijn voor uw bedrijf. Mocht u twijfelen over het kiezen van het juiste nevelsysteem, kunt u ons altijd om advies vragen.

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.