Overslaan naar inhoud

Autofill
Tuinbouw

Home > Scherming > Pompen en waterunits > Autofill
Een Autofill is een geautomatiseerd systeem dat wordt gebruikt om vloeibare meststoffen op nauwkeurige wijze te mengen en toe te voegen aan de A/B-bakken. Dit bespaart de teler tijd en verhoogt de efficiëntie van het meststoffenproces. De Autofill biedt meerdere voordelen, waaronder nauwkeurigheid, veiligheid en flexibiliteit.

Dosing van de meststoffen

Een van de belangrijkste voordelen van de Autofill is de nauwkeurigheid van de dosering van de meststoffen. Door gebruik te maken van geautomatiseerde systemen, is het mogelijk om de exacte hoeveelheid meststof te meten en toe te voegen aan de A/B-bakken. Dit zorgt voor een consistente en nauwkeurige samenstelling van de meststoffen en draagt bij aan een optimale groei van de planten.

Veiligheid

Veiligheid is een ander belangrijk aspect van de Autofill. Het handmatig mengen en toevoegen van meststoffen kan een risico vormen voor de gezondheid van de teler. Door gebruik te maken van een geautomatiseerd systeem, worden deze risico’s verminderd en kan de teler zich concentreren op andere belangrijke aspecten van het tuinbouwproces.

Flexibiliteit

Ook flexibiliteit is een belangrijk kenmerk van de Autofill. Het systeem kan worden geconfigureerd om tot 12 verschillende meststoffen, twee sporenelementen en vier AB-sets aan te maken. Daarnaast kan het systeem worden aangepast om vier zuur/loog-bakken te verwerken. Hierdoor kan het systeem worden aangepast aan de behoeften van de teler en kan het gemakkelijk worden aangepast aan veranderende omstandigheden.

Op basis van uw behoefte

De Autofill is een modulair opgebouwd systeem dat kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de teler. Het systeem werkt met twee tussenvaten waarin het benodigde mestschema wordt aangemaakt voordat het naar de A/B-bakken wordt geleid. De besturing en bediening van de Autofill is zeer gebruiksvriendelijk en wordt uitgevoerd via een touchscreen dat het vulproces continu visueel weergeeft.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.