Overslaan naar inhoud

Compostthee
Tuinbouw

Home > Scherming > Pompen en waterunits > Compostthee

Verbeter de gezondheid van je tuinbouwgewassen met compostthee

Wil je de vitaliteit van je tuinbouwgewassen vergroten en hun weerbaarheid tegen ziekten verhogen? Dan is compostthee de ideale oplossing voor jou. Compostthee is een natuurlijke en duurzame manier om de microbiologie in de tuinbouwbodem te verbeteren. Het is een waterig extract vol met micro-organismen, waaronder zowel bacteriën als schimmels, die een positieve invloed hebben op het bodemleven en de groei van je tuinbouwgewassen.

Het belang van een gezonde tuinbouwbodem

Het belang van een gezonde tuinbouwbodem wordt vaak onderschat. Met een gezonde tuinbouwbodem of substraat kun je de vitaliteit van je tuinbouwgewassen vergroten en hun weerbaarheid tegen ziekten versterken. Telers in de tuinbouwsector werken daarom met compost en voegen compostthee toe om het bodemleven in de tuinbouwbodem te versterken.

Bewezen resultaten in verschillende tuinbouwteelten

Het gebruik van compostthee heeft al bewezen resultaten opgeleverd in verschillende tuinbouwteelten. Zo heeft het gebruik van compostthee in de teelt van tuinbouwgewassen zoals tomaten, paprika’s en komkommers geleid tot een lagere ziektedruk en een verbeterde opbrengst. Compostthee kan de weerbaarheid van tuinbouwgewassen tegen plantenziekten verhogen en daarmee de behoefte aan kunstmest en pesticiden verminderen, wat bijdraagt aan een duurzame en gezonde tuinbouwsector.

Efficiënte productie van compostthee voor de tuinbouwsector

Maar hoe maak je compostthee voor de tuinbouwsector? Traditioneel werd compostthee gemaakt door compost in een vat met water te plaatsen en dit te beluchten. Dit proces kan echter 24 tot 48 uur duren. Gelukkig is er nu een efficiëntere manier. De compostthee oplossing van A1 Group, speciaal ontwikkeld voor de tuinbouwsector, maakt het mogelijk om binnen 8 uur een hoogwaardig compostthee-extract te produceren. Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat de compost constant in suspensie gehouden en belucht wordt, wat de efficiëntie van het extractieproces verhoogt. .

Toepasbaarheid van compostthee in de tuinbouwsector

De toepasbaarheid van compostthee in de tuinbouwsector is enorm. Het kan worden gebruikt door elk tuinbouwbedrijf na een bodemvoedselwebonderzoek om de nul-situatie te bepalen. De compostthee biedt tuinbouwbedrijven de mogelijkheid om op een efficiënte en effectieve manier hoogwaardige compostthee te produceren. Het gebruik van compostthee kan leiden tot gezondere tuinbouwgewassen, een hogere opbrengst en een duurzame teelt, waarbij minder afhankelijkheid van kunstmest en pesticiden nodig is.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.