Overslaan naar inhoud

Compostthee
Tuinbouw

Home > Scherming > Pompen en waterunits > Compostthee
Compostthee is een natuurlijke en duurzame manier om de microbiologie in de bodem te verbeteren. Het is een waterig extract vol met micro-organismen, waarin zowel bacteriën als schimmels dominant kunnen worden ingezet. Compostthee kan gebruikt worden om het microbiologische leven van planten en bomen te ondersteunen, zowel op het blad als rondom de wortels.

Traditioneel wordt compostthee gemaakt door compost in een vat met water te plaatsen en dit te beluchten. Dit proces kan 24 tot 48 uur duren.

Toepasbaarheid

Compostthee is toepasbaar voor elk tuinbouwbedrijf na een bodemvoedselweb onderzoek (nul-situatie). De compostthee Xtractor is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Compara, Oxydent en Global Horticare. Sinds de introductie van het eerste compostthee apparaat in 1999 is er door voortschrijdend praktisch en wetenschappelijk inzicht veel ontwikkeling geweest van de compostthee machines.

Het gebruik van compostthee kan leiden tot gezondere planten en bomen en een hogere opbrengst. Bovendien kan het bijdragen aan een duurzame en gezonde tuinbouwsector, omdat er minder gebruik hoeft te worden gemaakt van kunstmest en pesticiden.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.