Overslaan naar inhoud

Waterbehandeling
Tuinbouw

Home > Watertechniek tuinbouw > Waterbehandeling

Waterbehandelingop A1 kwaliteit

Zorgt u dat uw gewassen het beste water krijgen? Niet alleen gietwater, maar ook water in de systemen zorgen ervoor dat de gewassen goed groeien. A1 Group zorgt ervoor dat u het juiste systeem aanschaft om te zorgen voor het beste water.

Filtratiesystemen

Filtratiesystemen worden toegepast voor filtratie van drainwater, filtratie van bassinwater, filtratie van water van eb- en vloedsystemen, voorfiltratie desinfectiesystemen. Voorbeelden van filtratiesystemen waar wij mee werken zijn onder andere : Papierbandfilter, zeefbochten en automatische zelfreinigende zeeffilters.

Omgekeerde osmose

Omgekeerde osmose is de manier om water te ontzouten en te ontdoen van ongewenste opgeloste elementen, vanwege de fijne manier van filteren. Zo fijn dat het zelfs opgeloste elementen verwijdert uit water. In de tuinbouw wordt deze filtratietechniek veelvuldig toegepast om bronwater op te werken tot kwalitatief hoog gietwater. Op deze manier beschikt men over water met een lage EC en weinig natrium. Dit is belangrijk voor het optimaliseren van de groei van het gewas en daarnaast kan er langer gecirculeerd worden, voordat spuien benodigd is. Maar omgekeerde osmose wordt ook veel toegepast om de levensduur van installaties te verlengen. Denk hierbij aan filtreren van toevoerwater van ketels en hogedruk nevelinstallaties. Na filtratie zijn geen opgeloste elementen meer aanwezig die voor problemen kunnen zorgen, zoals kalksteenvorming. Daarom wordt het ook toegepast om producten zoals auto’s en ramen vlekvrij na te kunnen spoelen.

UV-ontsmetting

Aqualux is een waterontsmetter ontworpen met de missie om water zo veilig en efficiënt mogelijk te kunnen hergebruiken. Door de combinatie van UV-licht, filtratie en waterstofperoxide (optioneel) garandeert het systeem een tot 100.000-voudige vermindering van pathogenen in het water. Met de intelligente flow technologie en zelf reinigende functie is Aqualux in staat om volledig autonoom te handelen en behoeft weinig onderhoud.

Waterbehandeling

Onze referenties

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.