Overslaan naar inhoud

Blauwalgen bestrijding

Home > Beregening >  Waterbehandeling > Blauwalgen bestrijding

Schadelijk voor zowelmens als dier

Blauwalgen vormen helaas een steeds groter probleem in onze parken en siertuinen. Het opwarmende, vaak stilstaande water biedt een ideale voedingsbodem voor deze algen, wat resulteert in stinkend water, zuurstofgebrek, muggenplagen en soms zelfs giftige blauwalgen. Dit is niet alleen onaangenaam, maar kan ook schadelijk zijn voor mens en dier.

Wat zijn blauwalgen?

Blauwalgen, of cyanobacteriën, zijn microscopisch kleine organismen die voorkomen in zoet water. Wanneer deze algen in grote hoeveelheden aanwezig zijn, kan dit een teken zijn van slechte waterkwaliteit. Bij het afsterven van de algen kleuren zij blauw, vandaar de naam. Sommige soorten blauwalgen produceren toxines die gevaarlijk kunnen zijn voor mensen en dieren. Zwemmen in besmet water kan leiden tot gezondheidsproblemen, vooral bij kinderen die onbewust water inslikken, en bij huisdieren die besmet water drinken of hun besmeurde vacht likken.

Gevolgen en maatregelen

De aanwezigheid van blauwalgen kan leiden tot zwemverboden, een maatregel die steeds vaker in het nieuws komt. Dit is niet alleen hinderlijk voor recreatie, maar kan ook economische gevolgen hebben voor parken en siertuinen die afhankelijk zijn van bezoekers.

Verbetering van de waterkwaliteit

Het verbeteren van de waterkwaliteit is essentieel om de problemen veroorzaakt door blauwalgen aan te pakken. Beweging en beluchting van water spelen hierbij een cruciale rol. Dit draagt bij aan een betere biologische afbraak van organische stoffen en verbetert de zuurstofhuishouding in het water. Door waterlagen te mixen en zuurstof toe te voegen, wordt de waterkwaliteit aanzienlijk verbeterd, de watertemperatuur verlaagd, en krijgen algen minder kans om zich te ontwikkelen.

Oplossingen van A1Group

A1Group biedt effectieve oplossingen om blauwalgen te bestrijden en de waterkwaliteit in parken en siertuinen te verbeteren. Wij installeren hoogwaardige aerators en mixers, die met een laag energieverbruik grote watermassa’s in beweging kunnen brengen en beluchten. Deze propellerpompen zijn beschikbaar in zowel drijvende als vaste uitvoeringen en zorgen voor een continue verbetering van de waterkwaliteit.

Permanente oplossingen

Onze permanent opgestelde apparaten, die al vroeg in het jaar in werking worden gesteld, helpen om de waterkwaliteit het hele jaar door in balans te houden. Het is zelfs niet nodig om de apparaten continu in werking te houden, wat bijdraagt aan een efficiënte en duurzame aanpak van het probleem.

Met de oplossingen van A1Group kunt u genieten van schoon, helder en gezond water in uw parken en siertuinen, zonder de zorgen over blauwalgen. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat. Samen zorgen we voor een betere waterkwaliteit en een prettige omgeving voor iedereen.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.