Overslaan naar inhoud

Filtratiesystemen
Tuinbouw

Home > Scherming > Waterbehandeling > Filtratiesystemen
Filtratiesystemen zijn van essentieel belang in de tuinbouw, omdat goed gietwater schaars is en installaties verstopt kunnen raken wanneer het water te veel vuil bevat. Daarom wordt er in de tuinbouw veel gebruik gemaakt van diverse filtertechnieken, waaronder papierbandfilters, zeefbochten en automatische zelfreinigende zeeffilters.

Papierbandfilters

Papierbandfilters worden gebruikt om vloeistoffen te filteren en werken door een dunne laag papier of filtermedium over een bewegende band te leggen. De vloeistof stroomt door het papier of filtermedium en deeltjes worden opgevangen, waardoor een schone vloeistofstroom ontstaat. Papierbandfilters worden vaak gebruikt in de metaalbewerking en de chemische industrie.

Zeefbochten

Zeefbochten zijn gebogen filters die worden gebruikt om vloeistoffen te scheiden en te filteren. Ze werken door de vloeistof door een zeef te laten stromen, waarbij deeltjes worden opgevangen en de schone vloeistof erdoorheen stroomt. Zeefbochten worden vaak gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en de waterbehandeling.

Automatische zelfreinigende zeefilters

Automatische zelfreinigende zeefilters werken op een vergelijkbare manier als zeefbochten, maar hebben een automatisch reinigingsproces dat de filterzeef reinigt en deeltjes verwijdert zonder dat de stroom van de vloeistof hoeft te worden onderbroken. Dit wordt meestal gedaan door middel van een mechanisme dat de zeef heen en weer beweegt, waardoor de deeltjes van de zeef worden verwijderd. Automatische zelfreinigende zeefilters worden vaak gebruikt in de waterbehandeling, de petrochemische industrie en de farmaceutische industrie.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.