Overslaan naar inhoud

Watergeefsystemen
Tuinbouw

Home > Watertechniek tuinbouw > Watergeefsystemen

Uw gewas beregenen met een installatie van A1 kwaliteit

Welke beregeningsinstallatie u nodig heeft, is afhankelijk van uw teelt. Er kan gekozen worden voor beregening van bovenaf, druppelbevloeiing of eb- en vloedvloeren. A1 Group verzorgd uw beregeningsinstallatie van nieuwbouw tot onderhoud.

Beregening

Uw teelt wordt door middel van een beregeningsinstallatie van bovenaf beregenend. De beregening wordt gevoed vanaf een waterpomp of waterunit. Een beregeningsinstallatie wordt onder andere gebruikt voor vollegrondsteelt zoals radijs, sla of chrysanten.

Druppelbevloeiing

Het water uit de druppelbevloeiinginstallatie is afkomstig uit een waterpomp of waterunit, waardoor het water in de juiste verhouding naar uw teelt gaat. Druppelbevloeiing wordt veel gebruikt bij substraat- en potplantenteelt.

Eb- en vloedvloeren

Met een eb- en vloedvloer wordt de volledige vloer volgezet met water. Nadat de teelt voldoende water heeft opgenomen, loopt de eb- en vloedvloer op een natuurlijke manier weer leeg. Het water vanuit de pompen kan vanuit een waterunit op smaak worden gebracht met de juiste meststoffen. Een eb- en vloedvloer wordt veel gebruikt voor opkweek en potplantenteelt.

Gietboom

Door gebruik te maken van gietbomen kunt u gemakkelijk een groot oppervlakte begieten / bespuiten in lage gewassen zoals bladgroenten of snijbloemen. De gietbomen kunnen zowel handbediend als volledig automatisch geleverd worden.

Daksproeiers

Bij zonnige omstandigheden kunt u de luchtvochtigheid verhogen door gebruik te maken van daksproeiers. De verdamping van water onttrekt warmte aan de buitenlucht en het kasdek. Hierdoor krijg je een verhoging van de luchtvochtigheid, verlaging van de luchttemperatuur en verlaging van de glastemperatuur.

Watergeef systemen

Onze referenties

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.