Overslaan naar inhoud

Watergeefsystemen
Tuinbouw

Home > Watertechniek tuinbouw > Watergeefsystemen

Uw gewas beregenen met een installatie van A1 kwaliteit

Welke beregeningsinstallatie u nodig heeft, is afhankelijk van uw teelt. Er kan gekozen worden voor beregening van bovenaf, druppelbevloeiing of eb- en vloedvloeren. A1 Group verzorgd uw beregeningsinstallatie van nieuwbouw tot onderhoud.

Beregening

Uw teelt wordt door middel van een beregeningsinstallatie van bovenaf beregenend. De beregening wordt gevoed vanaf een waterpomp of waterunit. Een beregeningsinstallatie wordt onder andere gebruikt voor vollegrondsteelt zoals radijs, sla of chrysanten.

Druppelbevloeiing

Het water uit de druppelbevloeiinginstallatie is afkomstig uit een waterpomp of waterunit, waardoor het water in de juiste verhouding naar uw teelt gaat. Druppelbevloeiing wordt veel gebruikt bij substraat- en potplantenteelt.

Eb- en vloedvloeren

Met een eb- en vloedvloer wordt de volledige vloer volgezet met water. Nadat de teelt voldoende water heeft opgenomen, loopt de eb- en vloedvloer op een natuurlijke manier weer leeg. Het water vanuit de pompen kan vanuit een waterunit op smaak worden gebracht met de juiste meststoffen. Een eb- en vloedvloer wordt veel gebruikt voor opkweek en potplantenteelt.

Gietboom

Door gebruik te maken van gietbomen kunt u gemakkelijk een groot oppervlakte begieten / bespuiten in lage gewassen zoals bladgroenten of snijbloemen. De gietbomen kunnen zowel handbediend als volledig automatisch geleverd worden.

Daksproeiers

Bij zonnige omstandigheden kunt u de luchtvochtigheid verhogen door gebruik te maken van daksproeiers. De verdamping van water onttrekt warmte aan de buitenlucht en het kasdek. Hierdoor krijg je een verhoging van de luchtvochtigheid, verlaging van de luchttemperatuur en verlaging van de glastemperatuur.

Watergeef systemen

Onze referenties

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Watergeefsystemen in de tuinbouw: Efficiënte irrigatie voor optimale groei

Watergeefsystemen spelen een essentiële rol in de tuinbouw bij het leveren van de juiste hoeveelheid water op het juiste moment aan gewassen. Deze systemen zorgen voor een efficiënte irrigatie en dragen bij aan een optimale groei en ontwikkeling van planten. In de tuinbouwsector zijn verschillende watergeefsystemen beschikbaar, zoals beregening, druppelbevloeiing, eb- en vloedvloeren, gietbomen en daksproeiers.

Beregening

Beregeningssystemen zijn een van de meest gebruikte watergeefsystemen in de tuinbouw. Deze systemen maken gebruik van sproeiers of sprinklers om water gelijkmatig over het gewas te verdelen. Beregening is vooral geschikt voor gewassen die een goede bladbevochtiging vereisen, zoals groenten en bloemen. Het is belangrijk om de beregeningsinstallatie zorgvuldig af te stemmen op de behoeften van de gewassen om verspilling van water te voorkomen.

Druppelbevloeiing

Druppelbevloeiing is een efficiënt watergeefsystem in de tuinbouw, waarbij water direct aan de wortelzone van de planten wordt afgegeven. Dit systeem maakt gebruik van druppelaars of druppelslangen om water druppelsgewijs aan de planten toe te dienen. Druppelbevloeiing minimaliseert waterverlies door verdamping en vermindert onkruidgroei. Het biedt ook de mogelijkheid om voedingsstoffen nauwkeurig aan de planten toe te dienen, wat resulteert in een efficiënt gebruik van water en meststoffen.

Eb- en vloedvloeren

Eb- en vloedvloeren zijn een geautomatiseerd watergeefsysteem dat water gebruikt om de wortelzone van planten te bevochtigen. Bij dit systeem wordt water tijdelijk op de vloer van de teelttafels gebracht, waarna het wordt afgevoerd. Dit proces creëert een cyclus van bevochtiging en droging, wat gunstig is voor gewassen zoals potplanten. Eb- en vloedvloeren verminderen waterverlies door verdamping en minimaliseren ook het risico op ziektes die zich kunnen verspreiden via waterdruppels.

Gietboom

Een gietboom is een handig hulpmiddel voor het efficiënt begieten of besproeien van grote oppervlaktes in lage gewassen binnen de tuinbouw. Deze machines zijn beschikbaar in zowel handbediende als volledig automatische varianten en zijn ideaal voor telers die grote oppervlaktes moeten bewateren of besproeien. Gietbomen bieden een gelijkmatige verdeling van water en minimaliseren verspilling.

Daksproeiers

Daksproeiers zijn een specifiek type watergeefsystemen dat wordt gebruikt in kassen. Deze sproeiers zijn bevestigd aan het kasdak en zorgen voor een uniforme verneveling van water over de gewassen. Daksproeiers helpen bij het reguleren van de temperatuur en luchtvochtigheid in de kas, wat gunstig is voor de groei van bepaalde gewassen. Ze verminderen ook de behoefte aan handmatige besproeiing en minimaliseren waterverlies door verdamping.

Bij A1 Group begrijpen we het belang van effectieve watergeefsystemen in de tuinbouw. We bieden een breed scala aan hoogwaardige watergeefsystemen die voldoen aan de specifieke behoeften van telers. Onze systemen zijn ontworpen om water efficiënt te gebruiken, verspilling te minimaliseren en tegelijkertijd optimale groeiomstandigheden voor gewassen te creëren.

Of je nu kiest voor beregening, druppelbevloeiing, eb- en vloedvloeren, gietbomen of daksproeiers, bij A1 Group staan we klaar om je te ondersteunen bij het vinden van het juiste watergeefsysteem voor jouw tuinbouwbedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze hoogwaardige watergeefsystemen jouw gewassen kunnen voorzien van de juiste hoeveelheid water voor een optimale groei en opbrengst.

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.