Overslaan naar inhoud

Daksproeiers
Tuinbouw

Home > Scherming > Watergeefsystemen > Daksproeiers
Daksproeiers worden in de tuinbouw gebruikt om de luchtvochtigheid te verhogen en de temperatuur te verlagen. Bij zonnige omstandigheden kan de temperatuur in een kas snel oplopen, wat niet goed is voor de planten. Door gebruik te maken van daksproeiers kan de temperatuur worden verlaagd en de luchtvochtigheid worden verhoogd. Dit gebeurt doordat de verdamping van water warmte onttrekt aan de buitenlucht en het kasdek.

Grove druppel

Uit onderzoek blijkt dat een sproeier met een grove druppel de voorkeur verdient, omdat deze het meeste water netjes op het glas verdeelt. Het is belangrijk dat de sproeiers zo dicht mogelijk boven het glas worden aangebracht om te voorkomen dat het water inregent of wegwaait.

Hogere CO2-concentratie

Naast het verhogen van de luchtvochtigheid en het verlagen van de temperatuur kan daksproeiers ook worden ingezet om de luchtramen meer gesloten te houden en daarmee een hogere CO2-concentratie in de kas te realiseren. Daarnaast kan het gebruikt worden om de kastemperatuur snel omlaag te brengen in de avond.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.