Overslaan naar inhoud

Druppelbevloeiing
Tuinbouw

Home > Scherming > Watergeefsystemen > Druppelbevloeiing
Druppelbevloeiing is een veelgebruikte techniek in de tuinbouw om planten gericht en efficiënt van water te voorzien. Het water wordt via een druppelslang of druppelbevloeiingssysteem direct bij de wortels van de plant gedruppeld. Hierdoor wordt er water bespaard en wordt de kans op verdamping verkleind.

Hoge Efficiëntie

Een van de voordelen van druppelbevloeiing is de hoge efficiëntie. Terwijl bij sproeien tot wel 20% van het water verloren gaat door verdamping, kan bij druppelbevloeiing het percentage oplopen tot boven de 90%. Bovendien hoeft er geen rekening gehouden te worden met specifieke tijdstippen om te beregenen, aangezien er veel minder verdamping voorkomt.

Wat is er nodig?

Het water uit de druppelbevloeiinginstallatie is afkomstig uit een waterpomp of waterunit, waardoor het water in de juiste verhouding naar de teelt gaat. Er zijn verschillende onderdelen die nodig zijn voor een goede druppelbevloeiing. Denk hierbij aan: druppelslangen, tyleenkoppelingen, bermad kranen, capillaires, rapier stekers en druppelaars.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.