Overslaan naar inhoud

Eb- en vloedvloeren
Tuinbouw

Home > Scherming > Watergeefsystemen > Eb- en vloedvloeren
Met de geavanceerde technologie van eb- en vloed vloeren wordt de volledige vloer van uw kweekruimte ondergedompeld in water, zodat uw planten optimaal kunnen profiteren van de voedingsstoffen en het vocht. Eb- en vloedvloeren worden veel gebruikt voor opkweek en potplantenteelt in de tuinbouw. Door gebruik te maken van deze innovatieve technologie kunt u uw teelt op een efficiënte en duurzame manier optimaliseren.

Werking

Een eb- en vloedvloer werkt als volgt: nadat het water vanuit de waterunit is aangevoerd, wordt de hele vloer gevuld. Vervolgens kan het gewas het water opnemen, waarna de vloer op een natuurlijke manier weer leegloopt. De hoogte van de waterlaag en de duur van het verblijf op de vloer kunnen worden aangepast op basis van verschillende parameters, zoals potmaat, substraattype, gewas en waterbehoefte.

Voordelen

Het gebruik van een eb- en vloedvloer heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een gelijkmatige verdeling van water en voedingsstoffen, waardoor uw gewas gelijkmatiger kan groeien en de kans op uitval wordt verminderd. Daarnaast is het een duurzame oplossing omdat er minder water wordt verspild dan bij traditionele watergeefsystemen.

Watermanagement

Bij het gebruik van een eb- en vloedvloer is goed watermanagement van cruciaal belang. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid water aan te voeren en af te voeren, om te voorkomen dat de voorraadsilo’s overstromen en kostbaar water wordt verspild.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.