Overslaan naar inhoud

Gietboom
Tuinbouw

Home > Scherming > Watergeefsystemen > Gietboom

Gietboom in de tuinbouw: Efficiënt begieten en bespuiten van grote oppervlaktes

Een gietboom is een handige oplossing in de tuinbouw voor het efficiënt begieten of bespuiten van grote oppervlaktes in lage gewassen, zoals bladgroenten en snijbloemen. Deze machines zijn verkrijgbaar in zowel handbediende als volledig automatische varianten en zijn ideaal voor telers die grote oppervlaktes moeten bewateren of bespuiten.

Begieten of bespuiten van gewassen

Gietbomen bieden diverse mogelijkheden voor het begieten of bespuiten van gewassen. Met een installatie tot wel 200 meter kaslengte kunnen telers gemakkelijk grote oppervlaktes bestrijken. De compacte constructie van de gietboom zorgt voor minimale schaduw, waardoor de gewassen optimaal kunnen profiteren van natuurlijk zonlicht. Bovendien elimineert de gietboom de noodzaak van een waterslangpakket, waardoor het gebruiksgemak wordt vergroot.

De bediening van een gietboom is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. In het geval van een storing schakelt de complete installatie automatisch uit, wat de veiligheid van de gebruiker waarborgt. Gietbomen zijn gebouwd conform de CE-norm (machinerichtlijn), waardoor telers kunnen vertrouwen op de betrouwbaarheid en kwaliteit van deze machines.

Beperkte verspilling van water

Een belangrijk voordeel van gietbomen is de beperkte verspilling van water. Deze machines zijn ontworpen met hoogwaardige materialen en vereisen weinig onderhoud. Dankzij de gelijkmatige verdeling van water kunnen telers optimale resultaten behalen bij het begieten of bespuiten van gewassen. Bovendien biedt de gietboom de mogelijkheid om tot 70 cm van de achterwand van de kas te spuiten of gieten. Dit zorgt ervoor dat het water gemakkelijk bij de gewassen komt en er zo min mogelijk verspilling is.

Bij A1 Group begrijpen we het belang van efficiënte watertechnieken in de tuinbouw. Wij bieden hoogwaardige gietbomen die voldoen aan de behoeften van telers op het gebied van begieten en bespuiten. Onze gietbomen zijn ontworpen met de nieuwste technologieën en materialen om duurzaamheid en betrouwbaarheid te garanderen. We bieden een breed scala aan gietbomen, variërend van handbediende tot volledig automatische modellen, zodat telers de juiste keuze kunnen maken op basis van hun specifieke behoeften.

Kies voor A1 Group als jouw partner in watertechniek voor de tuinbouw. Onze gietbomen bieden efficiënte oplossingen voor het begieten en bespuiten van grote oppervlaktes, terwijl ze verspilling minimaliseren en de opbrengst van gewassen optimaliseren. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze gietbomen jouw tuinbouwbedrijf kunnen ondersteunen en de groeiprestaties naar een hoger niveau kunnen tillen.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.