Overslaan naar inhoud

Wateropslag
Tuinbouw

Home > Watertechniek tuinbouw > Wateropslag

Voldoende wateropslag om uwgewas te beregenen

Water is onmisbaar voor uw teelt, maar nog belangrijker is dat u voldoende wateropslag heeft. Het water kan in watersilo’s of waterbassins worden opgeslagen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de benodigde hoeveelheid water wordt bepaald welke wateropslag voor uw teelt benodigd is.

Om het drainwater te recirculeren kan gebruik gemaakt worden van een waterontsmetter. Het hemelwater kan worden opgevangen en afgevoerd naar de wateropslag. Indien er gebruik wordt gemaakt van waterunits kan het water op smaak gemaakt worden.

Watersilo's

Compact, ruimtebesparend en in de hoogte water opslaan met een watersilo kan zowel binnen als buiten uw kas. Het water dat afkomstig is van regenval of het retour drainwater wordt opgevangen in de watersilo. Vanuit de watersilo wordt het water door waterunits naar het gewas gepompt en eventueel op smaak gemaakt met een meststof installatie. Desgewenst kan een watersilo worden afgedekt met een drijfzeil of algendoek. Dit om algengroei of vervuiling van buitenaf tegen te gaan.

Waterbassins

Het hemelwater kan worden opgevangen in een waterbassin. Voor een waterbassin wordt een plek gecreëerd om en rond uw terrein. Afhankelijk van het benodigde water voor de teelt wordt bepaald hoe groot het waterbassin moet zijn. Een waterbassin kan worden afgesloten met een afdekzeil.

Wateropvang

Het retour water kan worden opgevangen in een drainage put of het water kan worden verpompt naar een wateropslag. Vanuit de wateropslag wordt het water ontsmet, door middel van waterunits, en kan zo hergebruikt worden voor uw teelt.

Wateropslag

Onze referenties

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.