Overslaan naar inhoud

Watersilo's
Tuinbouw

Home > Scherming > Wateropslag > Watersilo’s
Een belangrijk element in de glastuinbouw is het opslaan en benutten van water. Een watersilo is daarbij een handige oplossing om het water efficiënt op te slaan en te gebruiken. Met een watersilo kunt u namelijk compact en ruimtebesparend in de hoogte water opslaan, zowel binnen als buiten uw kas.

Hergebruik van water

De watersilo vangt het water op dat afkomstig is van regenval of retour drainwater. Vanuit de watersilo wordt het water door waterunits naar het gewas gepompt en eventueel op smaak gemaakt met een meststof installatie. Zo kunt u het water op een duurzame manier hergebruiken en hoeft u minder gebruik te maken van kostbaar leidingwater.

Minder afhankelijk

Het grote voordeel van een watersilo is dat u minder afhankelijk bent van een waterbeheerder en zelf in staat bent om grote hoeveelheden (regen)water op te slaan. Dit is vooral handig in periodes van droogte of wanneer de watervoorziening tijdelijk niet beschikbaar is. Een watersilo is daarom een waardevolle investering die op lange termijn zorgt voor kostenbesparing.

Afdekking

Het is ook belangrijk om te vermelden dat een watersilo kan worden afgedekt met een drijfzeil of algendoek. Dit voorkomt dat er algengroei of vervuiling van buitenaf plaatsvindt en het water schoon blijft.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.