Overslaan naar inhoud

Energie schermen
Tuinbouw

Home > Scherming > Horizontale scherming > Energie schermen

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het verminderen van het energieverbruik in kassen. Een manier om dit te bereiken, is door het installeren van energiebesparende schermen. Deze schermen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, die elk een specifieke functie hebben.

Transparant scherm

Een variant is een transparant scherm, dat maximaal daglicht binnenlaat. Hierdoor kunnen planten optimaal groeien en bloeien, terwijl er toch energie bespaard wordt door de vermindering van de warmte-instraling.

Diffuser

Andere varianten zijn wat diffuser en zijn speciaal ontworpen om de scherpste zoninstraling te verminderen. Dit resulteert in een verminderde warmteopbouw in de kas, wat resulteert in een lagere energiebehoefte voor verwarming.

Combineren

Deze verschillende varianten kunnen ook prima gecombineerd worden. Zo kun je bijvoorbeeld een combinatie van transparante en diffuser schermen installeren, om zowel de zoninstraling als het energieverbruik te beperken. Op deze manier kun je een optimale balans vinden tussen het verminderen van het energieverbruik en het waarborgen van een gezonde en productieve groeiomgeving voor je planten.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.