Overslaan naar inhoud

UV-ontsmetting
Tuinbouw

Home > Scherming > Waterbehandeling > UV-ontsmetting
De Aqualux is een lagedruk UV-unit speciaal ontworpen voor het ontsmetten van drainwater in de tuinbouw. Door het unieke concept van de unit, de meegeleverde automatisering en de diverse meetsensoren is het complete proces gecontroleerd waardoor u verzekerd bent van een juiste ontsmetting.

99,99% gegarandeerde ontsmetting

De Aqualux combineert UV-licht, filtratie en waterstofperoxide (optioneel) om een tot 100.000-voudige vermindering van pathogenen in het water te garanderen. Dit staat gelijk aan een 99,99% gegarandeerde ontsmetting van plant-pathogene ziektekiemen in het water. Het systeem is voorzien van de nieuwste 800 Watt UV-C lampen die samen met onze 800 Watt vermogensregelaar het hoogste rendement hebben. De slimme flowregeling op basis van de continu gemeten dosis staat garant voor een zeer efficiënt ontsmettingsproces.

Hergebruiken van drainwater

Door het hergebruiken van drainwater worden kosten bespaard en het milieu gespaard. Het lozen van drainwater moet in veel gevallen aan eisen voldoen en de kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen. Door hergebruik worden ook zo kosten bespaard. Bovendien heeft het drainwater, vanwege de aanwezige meststoffen die erin achterblijven, een waarde die kan oplopen tot 2,5 euro per m3. Dit is uiteraard afhankelijk van de EC van het drainwater.

Bewezen techniek

De Aqualux is ontwikkeld voor kleine en grote hoeveelheden water en voldoet aan de eisen van de WUR en de “Tuinbouw waterrichtlijnen”. Het ontsmetten van water met UV is een bewezen techniek welke in meerdere industrieën al meer dan 50 jaar wordt gebruikt. Met de Aqualux bent u verzekerd van een groot aantal voordelen, zoals de laagste kosten per m3 ontsmet water, nagenoeg geen verandering in de samenstelling van het water en geconditioneerd water.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.