Overslaan naar inhoud

Omgekeerde osmose
Tuinbouw

Home > Scherming > Waterbehandeling > Omgekeerde osmose
Omgekeerde osmose is dé manier om water te ontzouten en te zuiveren van ongewenste elementen. In de tuinbouw wordt deze techniek veelvuldig toegepast om bronwater om te zetten tot kwalitatief hoogwaardig gietwater met een lage EC-waarde en weinig natrium. Dit is essentieel voor de optimale groei van uw gewassen en zorgt ervoor dat u langer kunt circuleren voordat u hoeft te spuien.

Verlenging van uw installaties

Omgekeerde osmose wordt ook gebruikt om de levensduur van uw installaties te verlengen. Denk bijvoorbeeld aan het filteren van toevoerwater van ketels en hogedruk nevelinstallaties. Het zuivere water dat wordt verkregen na omgekeerde osmose bevat geen opgeloste elementen die problemen kunnen veroorzaken, zoals kalksteenvorming. Hierdoor kan het ook worden gebruikt om producten zoals auto’s en ramen vlekvrij na te kunnen spoelen.

Hoe werkt omgekeerde osmose?

Omgekeerde osmose werkt door het membraan als extreem fijn filter te gebruiken. Hierdoor worden opgeloste stoffen uit het water gefilterd. Het zuivere water dat aan de andere kant van het membraan overblijft, kan opnieuw worden gebruikt als gietwater. Dankzij kruisstromingen wordt het membraan regelmatig schoongespoeld, zodat verstopping wordt voorkomen.

Hoe werkt het RO-systeem?

Onze RO-systemen zijn uitgerust met spiraalgewonden membranen, geïnstalleerd in GRP-drukvaten. Het osmosewater wordt continu gemonitord op kwaliteit door middel van het meten van de elektrische geleidbaarheid (EC). Als het productwater een vrij instelbare EC-waarde overschrijdt, zal de installatie automatisch in alarm gaan en gestopt worden. Het RO-systeem is voorts uitgerust met alle relevante meters voor druk, debiet en overige parameters om het proces te monitoren.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Vraag advies

We maken gebruik van 24/7 service om jou in spoed situaties optimaal van dienst te kunnen zijn. Bel hiervoor naar +31 (0)174 752 550.